Jordgubbsben

Jordbærben

Vad är jordgubbsben?

Dessa är hårsäckarna, eller förstorade porer, som innehåller en blandning av olja, hår, bakterier och död hud. När ovanstående utsätts för hårborttagning och luft, kommer speciellt fett och de döda hudcellerna att oxidera och mörkna. Så det är bara din egen hud och ditt eget fett som har stoppats upp och blivit mörkt, och kan jämföras lite med pormaskar.  

Varför får jag jordgubbsben?

Det finns flera olika tillstånd som kan orsaka jordgubbsben. Allt från jäst till Keratos _ P ilaris , av vilka några kan överlappa varandra. I den här guiden kommer jag att koncentrera mig på att behandla den vanligaste typen, den av tilltäppta porer. Det är faktiskt också det enklaste att behandla.  
 
De vanligaste jordgubbsbenen återhämtar sig från irriterad hud Irritation som kan komma efter:  Torr hud,  rakning, döda hudceller, bakterier, överproduktion av talg .  
 
Det är ganska normala saker och därför tycker de flesta också att det är väldigt enkelt och prisvärt att behandla jordgubbsben.  

Fem saker du aldrig får göra om du vill undvika jordgubbsben

  • Raka med en gammal skrapa
  • Glöm en god och fet grädde
  • Hårborttagning precis innan träning
  • Dela skurhandske eller skrapa
  • Glöm att ta bort döda hudceller

En gammal skrapa är matt och inte minst smutsig, därför irriterar den huden och hårsäckarna i onödan, och det kan orsaka jordgubbsben. 

En torr hud är stram och kommer att försöka kompensera med en överproduktion av talg (olja och fett). Detta kommer lätt att göra jordgubbsben. 

Huden är mer exponerad direkt efter rakning, oavsett hur håret tas bort. När du svettas kommer ännu mer bakterier och irritation till hunden och därför ofta jordgubbsben. 

Dela aldrig med dig av dina verktyg för huden, du har din egen mycket speciella mikrobiom (bakterier, svampar, kvalster och virus) och den ska inte störas av någon annans. 

Döda hudceller har en tendens att fastna i hudens porer, de kan täppa till porerna så att talg (olja och fett) inte rinner fritt, och bilda pormaskar. 

4 enkla tips mot jordgubbsben

  • Massor av fukt- och vårdprodukter morgon och kväll 
  • Exfoliera huden regelbundet
  • Skonsam men effektiv rengöring 
  • Skonsam hårborttagning

Om huden är väloljad och återfuktad kommer den inte att överproducera talg själv. Förutom att huden blir mer elastisk och ser snyggare ut tar du också bort en stor anledning till jordgubbsben. När du har tagit bort de döda hudcellerna från dina ben kommer du att få en jämnare hy, och du kommer till och med att eliminera en av de viktigaste orsakerna till jordgubbsben. 

Hittar du ett rengöringsmedel som är milt nog att även användas för rakning, då är du säker på att du inte kommer att torka ut och irritera huden: två saker som båda kan orsaka jordgubbsben. Oavsett hur du tar bort hår, gör det säkert. Rengör och byt ut gammalt eller använt material. All tvål och rakkräm torkar. 

Behandling av jordgubbsben - du måste använda dessa produkter

Jag rekommenderar att du försöker med den enklaste och billigaste lösningen. De allra flesta kommer att uppleva förbättringar redan efter 7 dagar.  
 
Har du extremt envisa jordgubbsben, kontakta mig på Instagram eller via mail. Men börja med denna behandling.

1. Kroppstvätt  Glättning Effekt  

Tvätta benen en gång om dagen. Det effektiva AHA-syra hjälper till att ta bort gamla celler. Denna process kallas exfoliering. Dessutom stimulerar denna milda AHA din cellförnyelse, vilket ger dig en ljusare hy, samt jämnare och mjukare hud, så vi tar inte bara bort dina jordgubbsben, utan ser också till att de inte kommer tillbaka.

My Body Wash innehåller även Sodium PCA, som är ett fuktbevarande medel från växtrester. Detta medel drar fukt till din hud och hjälper till att behålla fukt och bekämpar talg, inåtväxande hårstrån. Tillsammans med Probiotica, som ger näring åt de goda bakterierna, tar vi även bort den rodnad som kan finnas runt hårsäckarna.

Använd gärna en tvättlapp till din tvätt, så att du också varsamt tar bort överflödiga hudceller rent fysiskt.

Denna Body Wash är mycket effektiv, så låt den inte sitta i mer än 1 minut innan du sköljer av den. 

Vid rakning rekommenderar jag att du använder min Powder to Mousse . Detta säkerställer att du inte torkar ut huden i onödan som med vanligt raklödder. Detta för att förhindra att dina jordgubbsben fortsätter eller kommer tillbaka.

2. Body lotion  Smidig sak Effekt

Morgon och kväll benen smord in, och du får gärna massera in krämen väl in i huden, så att vi får maximal effekt i och runt hårsäckarna.  
 
LWG-tekniken gör det möjligt att använda låga koncentrationer av AHA , som kan matcha prestandan hos konventionella AHA-behandlingar samtidigt som man undviker biverkningar som inflammation och inflammation. Räkna med redan efter 2 veckor en förnyelse av hornhinnelagret samt en jämnare struktur och hudton .  
 
Den fuktbevarande natrium-PCA är en betyder från växtrester. Natrium PCA drar till sig fukt till din hud och hjälper till att behålla fukt och slagsmål jordgubbsben, talgknoppar och inåtväxande hårstrån .  
 
Mineraler, mineraler och mer mineraler, du har säkert hört att mineraler är fantastiska för irriterad, obalanserad hud. Därför, min Body lotion Glättning Effekt naturligt berikad med massor av djuphavsmineraler. De bekämpar inflammationen (rodnad) som kommer med jordgubbsben och stärker hudens vävnad, så att även om en enda blockering skulle uppstå så skulle den vara nästan osynlig för blotta ögat.  
 
Jag har gjort ett paket med båda, vilket du just nu få lite rabatt på.  

Klicka här för att köpa paketet

När kommer jag att se förbättringar av mina jordgubbsben?

Det är svårt att säga eftersom vi alla är olika, men de flesta ser stora förändringar inom en vecka. 

Behandlingen ska göras morgon och kväll, precis som du behandlar huden i ansiktet för att få den mest optimala huden. Det är en mycket bra idé att göra detsamma med resten av huden, speciellt om du har ett tillstånd eller irritation som jordgubbsben. 

För vissa människor är jordgubbsben lätt att åtgärda. Förebyggande och hembehandling kan räcka långt, så det är möjligt att framgångsrikt ta bort jordgubbsben på egen hand. 

Men för de med tjockare kroppshår, mörkare hudpigmentering och ytterligare utmaningar i hårsäckarna kan jordgubbsbenen komma tillbaka och vara svårare att behandla. Om detta är fallet för dig, kan professionella behandlingsalternativ vara ditt mest effektiva alternativ för långsiktig symtomlindring. Börja slutligen med att kontakta mig på Instagram eller via mail om du inte känner att denna behandling räcker för dig.