Eksem / Atopiskt eksem / Barneksem

Eksem / Atopiskeksem / Børneeksem

Vad är atopisk sjukdom?
Atopiska sjukdomar är en samlingsbeteckning för eksem, allergi, astma, hösnuva och atopiskt eksem i allmänhet. Sjukdomarna är de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn. Det är en ärftlig sjukdom där den drabbade bildar antikroppar mot annars helt normala saker.

När du är atopisk reagerar din kropp lättare på ämnen (allergener) i miljön. Mest genom inandning, mat och dryck, men även de produkter du lägger på huden. Om du redan har en atopisk sjukdom är du benägen att få mer. Det är t.ex. väldigt normalt att ha både eksem och ev flämtning.

Vad är eksem? Vad är atopisk dermatit?

Atopiskt eksem kallas även barneksem, astmatiskt eksem, atopiskt eksem, atopiskt eksem och Prurigo Besnier. Men det finns många former av eksem, kontakteksem och nummulateksem även kallat mynteksem. Skabb kallas t.ex. seborroiskt eksem, men behandlas på samma sätt som alla andra typer av eksem. Mycket mineraler och förbättring av den torra huden med fet salva, gärna utan vatten.

Eksem uppträder som en inflammation i huden, där huden blir röd på grund av bakterier. Huden torkar ut och flagnar och den svullnar ofta upp och kan både svida och klia. Värst är det såklart med eksem i ansiktet och handeksem då det är något som även kan hämma dig socialt.

Atopiskt eksem är den vanligaste kroniska barnsjukdomen i Danmark. Det är en delvis ärftlig sjukdom som inte kan botas, utan bara lindras. 55 % av sjukdomsfallen utvecklas före ettårsåldern, och eftersom 80-90 % av sjukdomsfallen utvecklas hos barn före skolåldern kallas sjukdomen ofta för barneksem.

Sjukdomen försvinner för de flesta barn när de är 7-11 år, men barnen löper fortfarande risk att utveckla handeksem och ca. 25 % av barn med eksem återfaller med barneksem mellan 20 och 30 år. Barneksem visar sig som ihållande, kliande eksem med röda, förtjockade utslag. De flesta har perioder då eksemet inte är i ett utbrott och där de därför inte har några symtom, men de hårdast drabbade har det mer eller mindre hela tiden. Barn föds inte med barneksem, men sjukdomen kan utvecklas inom de första levnadsveckorna.

Kontakteksem är, som namnet antyder, ett eksem som dyker upp vid kontakt. Man behöver inte ha en atopisk sjukdom för att få eksem av kontakt med giftiga ämnen eller bara en konstant kontakt med mild syra, vilket är vad som händer med blekningseksem även kallat röd svans eller röd rumpa. Denna typ av eksem har även handeksem bland sina offer och går ofta över väldigt snabbt av sig själv när kontakt med huden tas bort.

Jag har skapat en enkel behandling som har hjälpt alla hittills. Det handlar om massor av fett för den uttorkade huden samt massor av mineraler. Jag sänder dig inte till Döda havet, jag sänder Döda havet hem till dig. Raz Skincare eksembehandling är för alla och är formulerad för åldern och den ömhet det handlar om.

Är eksem ärftligt?
Ja, atopisk dermatit, eller eksem, är ärftligt. De flesta typer av atopiskt eksem är ärftliga. Faktum är att eksem hos barn ofta utreds genom att man frågar föräldrarna om det finns nära släktingar med samma utslag som barnet.

Vem får eksem?
Oftast får man eksem för första gången som spädbarn och har mer eller mindre problem med eksem under hela barndomen. De allra flesta växer ur eksemen under de första 20 levnadsåren. Men hos vissa fortsätter det resten av livet.

Vi kan alla uppleva kontakteksem när vi köper en ny deodorant eller provar en ny kräm med kanske en parfym vi inte tål. Ett kontakteksem försvinner när du stoppar kontakten mellan huden och det enskilda ämnet.

Personer med atopiskt eksem är särskilt benägna att få kontakteksem då de redan har en sämre hudbarriär.

Har du ett blött jobb är du också extra utsatt då huden, om den utsätts för för mycket vatten, tappar sitt eget skydd.

Reaktionen beror på typ av irritation, koncentration, kontakttid och hudens barriärfunktion. Frekventa orsaker till irriterande kontaktdermatit är vått arbete, tvål, desinfektionsmedel, oljor och kontakt med mat. Nickel, kobolt, krom, parfymer, konserveringsmedel, gummitillsatser och epoxi är alla exempel på allergener som ofta orsakar kontaktallergier, kontakteksem.

Men oroa dig inte, Raz Skincare Eczema Pack har hittills hjälpt massor av kvinnor, män och inte minst barn med eksem. Jag har skapat det perfekta paketet för dig längre ner.

Vad är atopiskt eksem?
Atopiskt eksem är detsamma som barneksem, astmatiskt eksem, atopiskt eksem, atopiskt eksem och Prurigo Besnier. Läs någon mitt första avsnitt om eksem.

Vad är barndomseksem?
Barneksem är bara ett av många namn på atopiskt eksem. Namnet anspelar på det faktum att atopiskt eksem ofta utvecklas i barndomen. Men ordet barneksem omfattar alla typer av atopiskt eksem som atopiskt eksem, vatteneksem, handeksem, astmatiskt eksem, atopiskt eksem, atopiskt eksem och Prurigo Besnier. Om eksemet sitter i ansiktet eller händerna är det extra exponerat och jag kommer därför genast att börja med Raz Skincare eksempaketet som inte bara är en enkel behandling utan också extremt effektiv.

Vid barneksem hos små barn ska en vuxen behandla barnet med Raz Skincare Eczema Pack. Det kan vara svårt för ett barn att förstå att det svider, så man får ofta blanda ihop den mineralrika Raz Skincare Ai med vatten.

Vad är giftigt eksem? Vad är kontaktdermatit?
Giftigt eksem är detsamma som kontakteksem. En inflammation i huden, som utlöses av ett giftigt (= irriterande) medel eller ett allergen, på danska att det kommer något på huden som man inte tål. Kontakten måste upphöra och du bör behandla med mineraler och salva

Irriterande (toxisk) kontakteksem står för cirka 70 % av fallen och är vanligare än allergisk kontaktdermatit. Den vanligaste formen av kontakteksem är handeksem, men kontakteksem kan uppstå var som helst på kroppen där huden kommer i kontakt med något den inte tål.

Om ditt kontakteksem inte försvinner inom 24 timmar efter att kontakten har upphört kan du alltid få hjälp med Raz Skincares eksemkur som jag har beskrivit längre ner.

Varför får du eksem?
Du får eksem om du lider av en atopisk störning eller är i kontakt med ett ämne du inte tål, läs slutligen avsnittet om Vad är kontaktdermatit? eller inledningen Vad är eksem. Om du får eksem är det viktigt att skydda huden med mineraler och speciellt en fet salva som skyddar hudens barriär.

Är eksem/atopiskt eksem/barneksem smittsamt?
Eksem smittar inte, så om barnet har barndomseksem kan man lätt pussas och kramas. Det smittar inte. Atopiskt eksem och andra atopiska störningar kan vara ärftliga, men det är inte smittsamt. Du kan därför lätt hålla hand med en person som har handeksem.

Hur ser eksem ut?
Eksem är ofta en svullnad av huden och blir ofta röd, fjällande och torr och då kan det klia eller bränna. Det är lätt att upptäcka då du kommer att känna obehag och den röda färgen kommer förmodligen snabbt att skrämma dig. Eftersom huden är öppen försämras den naturliga barriären och skydd är därför viktigt. Har du en Raz Skincare Reparera i fickan, så börja sätta det på ditt eksemutbrott.

Du kan få eksem var som helst. Men ganska ofta ställen där huden är mer utsatt än andra och där den är tunnare och finare. Ansikte, ögon, hasor, armhålor, armbågsled, ansikte och händer.

Oavsett var är den snabbaste behandlingen massor av mineraler och en fettsalva. Självklart har jag en snabb lösning med Raz Skincares eksempaket. Jag pratar om det längre ner.

Hur behandlar man eksem i hårbotten?
Jag har skrivit en hel guide om det – den kan du läsa här.

Hur blir jag av med mitt eksem? Behandling av eksem?

Du måste ta bort kontakten om det är kontakteksem. Sedan behandlar jag alla typer av eksem på samma sätt. Det viktigaste är att inte irritera området ytterligare och kom ihåg att huden är väldigt öppen; att hudens naturliga barriär nästan inte finns. Det gör att all fukt bara försvinner, men det gör också att alla hjälpmedel man kommer på kommer att fungera väldigt snabbt.

Mineraler har alltid fungerat på eksem och irriterad hud, så en resa till Döda havet skulle vara nödvändig. Men med Raz Skincare Ai kanske du tycker det är lite lättare. Saltlake innehåller ännu mer mineraler än Dödahavsvatten. Men det svider fruktansvärt när det kommer på. Till sist, bit ihop tänderna. Om du varken befinner dig vid Döda havet eller har en Raz Skincare Ai till hands bör du nog inte prova något annat.

Fett för torr hud, mycket fett. Din hud är förmodligen helt torr redan och kanske flagnar den också, så mycket fett, som en vattenfri salva. Raz Hudvård Reparera är bra om du redan har en på toaletten eller i väskan.

Tänk på att all städning ska vara så mild och noggrann som möjligt, och nej tack till all slags tvål och alkohol.

Behandling av eksem/atopiskt eksem/barneksem - du måste använda dessa produkter:

Morgonrutin – sekvens och användning

1. Rengöringsmask
All rengöring ska ske med min Rengörande mask (endast som rengöring i 30 sekunder, och inte som mask). Detta för att tillföra mineraler till din hud. Du kan lägga en kapsyl Ai i din rengöringsmask för att förstärka effekten ännu mer.

2. Oj
Dutta på den och låt den torka. Det kommer svida så länge huden är öppen, men mineralerna hjälper dig mycket. Om du behandlar ett barn kan det vara en idé att blanda Ai hälften med vatten så att det inte svider för mycket.

Använd ev Lugn ansiktskräm om ditt eksem är i ansiktet. Det är en lugnande kräm som ska vårda och hämma rodnad.

Kvällsrutin – ordningsföljd och användning

1. Rengöringsmask
All rengöring ska ske med min Rengörande mask (endast som rengöring, inte som mask). Du kan få en keps Ai i din Rengörande mask för att öka effekten ännu mer.

2. Oj
Dutta på den och låt den torka. Om du behandlar ett barn kan det vara en idé att blanda Ai hälften med vatten så att det inte svider för mycket.

3. Reparation & vitamin E
Smör med Reparera. Om huden är direkt öppen och sipprar så rekommenderar jag att du blandar några droppar Vitamin E i din Reparera för att öka regenereringen och förhindra ärrvävnad.

När kommer jag att se förbättringar av mitt eksem?

Ditt eksem bör lindras inom en till två dagar, beroende på hur illa din eksem attack är. I de värsta fallen där huden nästan är borta tar det vanligtvis en vecka innan huden stängs igen och 14 dagar innan det bara blir små sår.

Jag har samlat produkterna du bara måste ha i ett paket, och gett dig ett bra pris.

I svåra fall - uppsök alltid läkare

Kram Raz

Om du vill läsa mer, eller se var jag får min kunskap ifrån, är här några av de artiklar som jag tror är de mest kunniga delarna.
Riktlinjer för behandling av atopiskt eksem
Handbok för atopiskt eksem
Atopiskt eksem: dess inverkan på familjen och ekonomiska kostnader
Atopiskt eksem/dermatitsyndrom och Malassezia
Systematisk genomgång av behandlingar för atopiskt eksem