Anti-åldring

Anti-Age

Varför åldras huden?

Varför får jag rynkor, varför blir min hud lös, varför är huden inte längre så enhetlig? Ja, vi blir alla äldre, men vi vill hålla ålderdom och rynkor borta. Vi känner oss unga inuti, men tecknen på utsidan är helt enkelt inte desamma. Varför blir jag gammal?

Jag ska försöka förklara det så bra som möjligt. Anledningen är nedbrytningen av dina celler, faktiskt nedbrytningen av hela kroppen. Det händer när resterna av syreupptagningen i kroppen, de kallas fria radikaler, skadar de omgivande cellerna för att stabilisera sig. De fria radikalerna härrör också från föroreningar och ökas genom solcellsodling. Det brukar sägas att cellen är oxiderad. Kunde du inte bara använda antioxidanter? Ja, det kan vara en lösning, och mer om det senare.

Vad är fria radikaler? Varför bildar vi fria radikaler?
Kroppen använder syre för att leva, du andas för att syresätta ditt blod. Syre används i processen för bildandet av nya celler, men i processen har vi en del restmaterial som kallas fria radikaler. De fria radikalerna är inte stabila och tar därför från de omgivande cellerna för att bli stabila, detta hämmar och skadar dina celler och ditt DNA. Ibland uppstår en kedjereaktion och skadan övergår i olika sjukdomar.

Men var kommer de ifrån, de fria radikalerna?

Kroppen: Kondition, andning, sjukdom och dålig kost. Levande celler behöver energi för att leva. Energin kommer från en lång rad ämnen och syre. När syret används bildas restämnen, och det är vad vi kallar fria radikaler. Dålig kost, alkohol, vissa mediciner, sjukdomar och stress ökar mängden fria radikaler.

Miljön: Föroreningar och sol.
De fria radikalerna kan också tas upp i vår miljö. Bilar, rök, solstrålar, bekämpningsmedel och, och, och... ja, det är lite svårt att undvika de fria radikalerna.

Sig…
Slutligen bildar fria radikaler andra fria radikaler i en slags kedjereaktion. En fri radikal bildar en ny, som bildar en tredje osv.

Kroppen försvarar sig mot de fria radikalerna med hjälp av antioxidanter som är en mängd vitaminer, mineraler och växtkemikalier. Antioxidanterna fångar upp den fria elektronen eller hela radikalen så att den inte kan skada kroppens vävnader. Mycket mer om det senare.

Är fria radikaler farliga?
Det är lite svårt att svara på, eftersom de fria radikalerna skadar de omgivande cellerna och orsakar saker som tecken på åldrande på din hud och sjukdomar i din kropp, men de är också en viktig ingrediens i ditt immunförsvar. Till exempel är bildningen av fria radikaler i kroppens försvarsceller nödvändig för en effektiv kamp mot mikroorganismer och infektioner. Så svaret på om fria radikaler är farliga är ja och nej, för många är dåliga men för få är också dåliga.

Vad är oxidativ stress?
Oxidativ stress är ordet vi använder för nedbrytning av cellerna. För få antioxidanter i förhållande till mängden fria radikaler i kroppen kan orsaka oxidativ stress som orsakar cellnedbrytning.

Antioxidanter i kampen mot rynkor
Om du vill hämma ett för stort antal fria radikaler och den oxidativa stress det har på din kropp och hud måste vi använda motsatsen till oxidation, nämligen antioxidanter. Så ja, antioxidanter är viktiga i din kamp mot hudens åldrande.

Vad är anti-aging produkter?

Förr i tiden var anti-aging-produkter en term för anti-rynkprodukter. Idag är det alla möjliga tecken på åldrande som vi vill bekämpa. Därför är de aktiva substanserna något mer komplexa. Vi vill inte bara att rynkorna jämnas ut, vi vill också ha mer lyster, vi vill att leverfläckar och andra pigmentrubbningar ska försvinna, vi vill ha mer struktur i huden och mer kollagen. Ja, det finns många önskemål vi vill uppfylla. Det är också därför det finns stora fluktuationer i priserna på anti-aging produkter. Vissa märken vill ge dig så många aktiva ingredienser som möjligt, vill ge dig så mycket boost som möjligt och dessa aktiva ingredienser kostar pengar. Andra innehåller färre eller färre aktiva ingredienser i sina produkter och kan då vara billigare. Det är en stor värld, och du måste alltid hitta det du tycker passar dig och din hud.

Vilken är den bästa anti-aging krämen?
Jag tror inte att det finns en kräm framför alla andra som passar allas önskemål. Men en kombination av en ordentlig rutin anpassad till både vad huden behöver under dagen vad gäller fukt och skydd och vad den kan ta upp på kvällen av tunga aktiva ämnen när hudens barriär är mer öppen. Jag har självklart satt ihop en rutin för dig så att du kan få ett optimalt skydd under dagen och optimal reparation på natten.

Vilket är det bästa anti-aging serumet?
Det beror på vad anti-aging är för dig, är det för att binda mer fukt, bli av med rynkor, bli av med pigmentstörningar? För du vill ha olika aktiva substanser i ditt serum. Sammansättningen av produkter i mitt anti-aging-paket kommer att täcka alla åldersrelaterade åkommor.

Hur fungerar anti-aging-produkter? Fungerar rynkkräm?
Ja, det fungerar, och till och med bättre än vi tidigare hade föreställt oss.

Sättet som produkter mot rynkor och tecken på åldrande fungerar är genom att öka cellproduktionen i basalcellslagret, så att du gör fler nya celler. Celler som är fräscha och utan DNA och solskador. Samtidigt försöker vi få huden att bilda mer kollagen och elastin, så att huden blir lika tjock och elastisk som den var innan ålderstecken dök upp. Slutligen försöker vi skydda huden så att inga nya tecken på åldrande dyker upp.

Varför ska jag använda anti-aging produkter? Varför ska jag använda rynkkräm?
Du behöver inte använda anti-aging produkter, det är bara ett erbjudande. Du måste ta reda på själv och känna om det är något för dig. De aktiva ingredienserna är ofta dyrare än de andra "vanliga" produkterna på marknaden. Det kan också vara mer tidskrävande än din nuvarande rutin. Så det är en fråga om dina önskemål för din hud.

När ska jag börja använda anti-aging produkter?

Cellnedbrytningen och hudens åldrande sker från mitten av tjugotalet och ökar stadigt därefter. Du måste påbörja en anti-aging behandling för din hud när du tror att den passar dig.

Själv är jag själv ledsen över att jag inte visste vad jag vet idag när jag var yngre. Sedan började jag så fort jag var vuxen. Jag var nog för omogen när jag var i mitten av 20-årsåldern, men när jag fyllde 30 hade jag gärna haft tillgång till de verktyg vi har idag.

Finns det någon mat jag bör undvika?
Ohälsosamma livsmedel som alkohol och fet mat producerar fler fria radikaler än hälsosam mat och mycket vatten. Men åh vad jag bara älskar dansk mat med stekt fläsk och brun potatis. Jag håller inte tillbaka ett glas vin på helgen heller. Jag försöker därför ta en grön smoothie eller äta lite grönt de följande dagarna.

Fungerar A-vitamin mot rynkor?
Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och en stark antioxidant. Därför kommer detta vitamin att kunna penetrera cellen och hjälpa den att dela sig till nya celler. Tyvärr är A-vitaminet, retinol, också ganska instabilt och giftigt. Därför kommer jag alltid att leta efter den nya och betydligt mer stabila och giftfria retinoiden. Raz Skincare A-retinoid är 5% och den hälsosammaste och mest effektiva du kan få i kampen mot tecken på åldrande.

Ska jag välja produkter med solskydd?
JA, det finns nästan inget viktigare under dagen. Solens skadliga effekt på huden och nedbrytningen av din hud av solen är betydande. Det är därför Raz Skincare Face Cream Rich och Raz Skincare Face Cream Calm båda har SpF30 för att skydda dig året runt.

Finns det en anti-aging kräm för män? Finns det en rynkkräm för män?
Det finns några märken som har riktat sina produkter till män och deras hud. När det kommer till ålderstecken, rynkor och solskador behövs dock samma medel. Så oavsett om du är man eller kvinna, kommer Raz Skincares anti-aging-serie att fungera för dig.

Du måste använda dessa anti-aging produkter

Morgonrutin – sekvens och användning

1. Raz Hudvårdspulver till Mousse
För all rengöring av huden så boostar du med mer mineraler och vitaminer och får en optimal färg och inte minst antioxidanter mot dagens nedbrytning.

2. Raz Hudvård Hh
Använd som ett återfuktande serum varje morgon så att huden boostas med fukt och byggstenarna för nya hudceller tillförs. Det är också här du ger din hud mer kollagen, så att fina linjer jämnas ut.

3. Raz Skincare Rich Face Cream
Det är viktigt att vi stoppar din huds åldrande. Använd Rich Face Cream som din dagkräm. Den innehåller SPF30, så du är skyddad mot solens skadliga strålar - ett måste i en anti-aging-rutin!

Kvällsrutin – ordningsföljd och användning

1. Raz Hudvårdspulver till Mousse
För all rengöring av huden så boostar du med mer mineraler och vitaminer och får en optimal färg och inte minst antioxidanter mot dagens nedbrytning.

2. Raz Hudvård Hh
Samma serum som på morgonen, så huden boostas med fukt och vi lägger till byggstenar för nya hudceller.

3. Raz Skincare A Retinoid
Använd som ett serum varje kväll för att lossa din ärrvävnad (bara ett tunt lager). A-retinoid kommer att få dina hudceller att dela sig så att ny hud bildas. Tillsammans med peptider och hyaluron (som du hittar i Hh) är A-retionid den viktigaste produkten i din anti-aging-rutin.

4. Raz hudvårdsreparation
Använd Repair som nattmask. Du kanske inte behöver denna härlighet, men det är ett sätt att se till att din hud inte tappar för mycket vatten över natten – och du kommer att vakna med den mjukaste huden! Jag har den i en 15ml. Edition så att du kan prova den.

Annan behandling

Raz Skincare Cp – Kemisk peeling
Varje gång du tvättar håret (1-3 gånger i veckan) tar vi bort de döda hudcellerna, ökar cellförnyelsen och optimerar huden för att acceptera dina produkter.

När kommer jag att se förbättringar?

Ja, det är svårt att säga om du inte har använt hyaluronic tidigare, du kommer att se de första förbättringarna direkt efter applicering. Det beror också på om du börjar som 20-åring eller som 60-åring och vilket av de många ålderstecken du vill ska förbättras.

Jag har samlat produkterna du bara måste ha i ett paket, och gett dig ett bra pris.

Kram Raz

Om du vill läsa mer eller se var jag får mina kunskaper ifrån, här är några av de artiklar som jag tror är de mest informativa delarna.
Kombinerad antiinflammatorisk och anti-AGE
Hud anti-aging strategier
In vitro-glykering av en endoteliserad och innerverad vävnadskonstruerad hud för att screena anti-AGE-molekyler
Hudens åldrande och dess behandling
En semiotisk och retorisk analys
Oxidativ stress
Vad är oxidativ stress