Kapryl/Capric Triglycerider

Capryl/capric triglycerid härrör från kokosolja och glycerin och anses vara en utmärkt mjukgörande och fyllig ingrediens för huden. Det bör noteras att dess blandning av fettsyror återuppbygger hudens yta och hjälper den att motstå fuktförlust.
Capryl/capric triglycerid kan också fungera som ett förtjockningsmedel eller penetrationsförstärkare, men dess huvudsakliga uppgift är att återfukta och fylla på huden. Denna ingredienss värde för huden förstärks av att den anses vara skonsam.
Som råmaterial är kaprylsyra/kaprinsyratriglycerid en klar, icke-viskös vätska. Det är känt att förbättra spridbarheten av formel.
Säkerhetsbedömningar har ansett att kaprin/kapryltriglycerid är säker i kosmetiska formuleringar vid koncentrationer under 50 %, med rapporterade användningar som varierar mellan 0,1 % och 35 %.
Trots vad som ofta hävdas på internets hudvårdsrådgivningssidor finns det ingen forskning som visar att kaprylsyra/kaprintriglycerid är "komedogent" eller portäppning. (Detta antagande är ofta kopplat till dess förhållande till kokosnötolja.) Teoretiskt, eftersom dess molekylvikt på 408 är under 500 Dalton, har kapryl/katrintriglycerid tekniskt sett förmågan att penetrera porbeklädnaden, men inte ens det betyder i sig att det kommer att täppa till porerna. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-caprylic-capric-triglyceride.html?q=Caprylic%2FCapric%20Triglyceride&fdid=ingredients