Vitamin E

Vid höga temperaturer, eller genom UV-exponering, bryts all levande vävnad ned. Detta kallas oxidativ stress. Det händer på allt organiskt material, varför din olivolja, din öl eller dina Raz Skincare skönhetsprodukter ofta är i färgade förpackningar. Det är för att skydda mot nedbrytning, från solens skadliga strålar.

Vad är vitamin E?

Vitamin E är en kraftfull antioxidant och en av de mest använda vitaminerna inom skönhetsindustrin. Vitamin E finns i åtta olika former, men endast två av dem, tokoferylacetat och tokoferol, kan absorberas genom huden. Det är därför du kan hitta dem på ingredienslistan på dina produkter. Vitamin E.

Vitamin E som antioxidant stärker hudens försvar mot nedbrytning av celler (cellernas åldrande) och mot fria syreradikaler från den naturliga nedbrytning som sker genom föroreningar, sol och liknande. Det är just cellmembranet som vitamin E är så bra på att skydda. För att säkerställa att den inte går sönder och cellen dör eller skadas.

När solens strålar träffar din hud, vare sig det är bakom ett fönster eller under ett parasoll, kommer huden att uppleva denna nedbrytning, den oxidativa stressen. Detta händer oavsett om du använder solskyddsmedel eller inte. Självklart mest om du glömmer solkrämen.

Om du lider av soleksem kommer du ofta att uppleva eksemen även om du har SPF50 på hela kroppen, det beror just på att solen fortfarande skadar oss.

Det är därför allt fler medier skriver att vi ska lägga E-vitamin i vår solkräm. Vissa märken gör det själva, men det är långt ifrån alla.

Vad säger de andra?

National Library of Medicine
UVB-strålars DNA-skada på epidermis hämmas av Alpha Tocopherol (vitamin E)

Vetenskapliga rapporter
Vitamin E hämmar UVAI-induktion av oxidativt genererad DNA-skada i hudceller. Våra data visade att DNA-skada av UVA-inducerad DNA-skada kan hämmas genom införandet av vitamin E antingen före eller efter bestrålning.

Friska
Vitamin E ökar antioxidantförsvaret i huden och skyddar och reparerar. Eftersom E-vitamin absorberar UV-ljus i viss utsträckning motverkas solskador. Det är därför effektivt att använda en E-vitaminolja tillsammans med ett solskydd innan man går ut i solen. Vissa solkrämer innehåller faktiskt redan vitamin E.

Matas
Vitamin E den stora helaren. E-vitamin hittar du i många anti-aging krämer, eftersom det förutom att förhindra för tidigt åldrande av huden även är effektivt mot solskador.

Kvinna
Vitamin E, en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns, förhindrar också solskador genom att absorbera lite UV-ljus, så att använda en E-vitaminolja med ett solskydd innan du går ut är effektivt i solen.

DermatologyTimes
Det finns en mängd vetenskapliga bevis från prekliniska och kliniska studier som visar effektiviteten av orala och topikala antioxidanter för att ge fotoskydd och vända kroniska fotoskador. I sin egen forskning har Dr. Burke fokuserade på vitamin E och spårmineralet selen.

Använda sig av

Jag rekommenderar att du tömmer en droppe Raz Skincare vitamin E i den handfull solskyddsmedel du behöver för kroppen. Blanda det och det är verkligen så enkelt.

Du behöver inte oroa dig för ditt ansikte, eftersom Raz Skincare Face Creams har både SPF30 och massor av E-vitamin.

Vitamin E kan tillverkas syntetiskt och är helt transparent. På Raz Skincare utvinner vi E-vitamin från solrosor som gör Danmarks åkrar vackrare när de står och blommar, precis som Raz Skincare E-vitamin gör dig vackrare.

E-vitamin i naturen är ett trögflytande fett. Eftersom Raz Skincare inte blandar ihop det, utan erbjuder din hud 100 % rent E-vitamin, är det en ganska klibbig produkt.

Skönhetsexperten Raz