Bara tanken räcker

Meditation, biofeedback, hypnos och visualisering är alla saker som har vetenskaplig dokumentation för att lindra och skapa bättre balans i kropp och hjärna. Genom bilder och genom att upprepa saker för dig själv skickar du budskapet till kroppen via sinnet, som den reagerar på som om det vore den rena och skarpa verkligheten. Du behöver bara säga sakerna inne i huvudet, men det gäller att koncentrera sig och samtidigt andas lugnt.

Försök att placera dig själv på en lugn och avslappnad plats, blunda och börja sedan programmera.Bli medveten om din andning: Ta tre djupa, lugna andetag och notera både in- och utandningarna. Varje gång du andas ut föreställer du dig att allt som stör dig eller är ett hinder för dig försvinner med det.

  1. Bli medveten om din andning: Ta tre djupa, lugna andetag och notera både in- och utandningarna. Varje gång du andas ut föreställer du dig att allt som stör dig eller är ett hinder för dig försvinner med det.
  2. Hitta lugnet: Upprepa tre gånger "Jag blir mer och mer lugn".
  3. Skicka lugnande meddelanden till din kropp, t.ex. "Alla spänningar i magen försvinner" eller "Mitt hjärta, du slår lugnt och behagligt".
  4. Balans och härliga förnimmelser: Föreställ dig solen inne i magen, och känn hur den värmer dig inifrån. Säg till dig själv: "Min kropp, du känner dig skön och varm" om du behöver koncentrera dig så säg: "Mitt huvud och hjärna, du känner dig lätt, lätt och behagligt sval"
  5. Avsluta programmeringen med att sträcka på mig och säga: "Jag är fräsch och full av energi och kommer att le mer idag än igår".