Natriummetylkokoyltaurat

Kokosfettsalt kallas Sodium Methyl Cocoyl Taurate (SMCT). Det låter kemiskt, men Sodium Methyl Cocoyl Taturate är så mild att den är just avsedd att användas i babyprodukter och till och med tandkräm. SMCt, extraheras från kokosnötköttet och salt från kokosfettsyraamid. Det är ett vitt pastaliknande ämne som är helt luktfritt.
När vatten tillsätts blir det den mildaste PH-neutrala moussen/skummet och används till babyprodukter, personer med känslig hud och munhygienprodukter
Enligt Dr. Sandra El Hajj, grundare och ordförande för American Preventive Health Organization, "Natriummetylkokoyltaurat eller SMCT är det bästa alternativet till hårda silikoner eftersom det har minimala biverkningar."
Styrelsecertifierad hudläkare Dr. Ahmad Chaudhry, MD, säger: "Natriummetylkokoyltaurat SMCT är otroligt mild, mindre irriterande och förändrar inte hudens pH. Som ett resultat är SMCT lämplig för personer med känslig hud, rosacea, akne, peioral dermatit och andra inflammatoriska hudåkommor."
Detta kokosfettsalt, Sodium Methyl Cocoyl Taurate (SMCT) kan öka penetrationen av andra ingredienser i huden. Så mineralerna och vitaminerna vulkanaskan innehåller får optimala möjligheter att tränga in och hjälpa din hud.
Taurin-tensider kan också uppvisa antioxidantegenskaper, reglera inflammatoriska reaktioner och förbättra hudbarriärfunktionen, d.v.s. per se. Återigen är det användbart för känslig eller irriterad hud, samt säkert att använda på spädbarn. Enligt kliniska studier ger vulkanaska och kokosfettsaltet följande resultat: Mindre torrhet, färre flagor, klarare hud, elasticitet, fasthet och struktur, mindre fet hud, rengör tilltäppta porer och ger en smidigare hud då den tar bort döda hudceller.