Natriumhyaluronat (hög)

Hyaluronsyra produceras i din binjurebark, och kroppen använder den för att binda vatten. Som du vet består du av 70% vatten och det skvalpar inte när du går, vilket är ganska smart. Det finns till exempel 1% hyaluron i dina ögon, och mer i dina leder och organ än i dina muskler. Ju äldre vi blir desto mindre skapar vi själva och eftersom väl återfuktad hud inte är lika viktig för kroppen som fukt för hjärnan eller andra organ så är det huden som prioriteras i slutändan. Detta uttrycks av torr hud med fina, torra linjer – men som tur är kan vi råda bot på det med min Hh.

Hyaluron finns i olika kemiska kedjebindningar på mellan 400 till 2000 KiloDalton, eller kDa. KiloDalton är sättet vi väger atommassaenheter. Det är därför vikten eller massan av partiklarna av atomstorlek. Låt mig bara säga att den är väldigt liten, men också väldigt viktig, eftersom den avgör hur hyaluronen beter sig i din hud.

Hyaluron är uppdelat i den korta bindningen på cirka 400 dKa, den mellersta på cirka 1100 dKa och den långa på cirka 2000 dKa. Jag vill ha en hyaluronkomposition så nära den som bildas av kroppen själv, då denna kommer att ha de bästa förutsättningarna att fungera optimalt för din hud. Därför har jag valt: 0,6% av den långa för att bilda en barriär och jämna ut de fina linjerna.