Kiseldioxid

Kiseldioxid är ett mineral som finns rikligt i sandsten, lera och granit, såväl som i delar av växter och djur. Kiseldioxid kan också tillverkas syntetiskt, där båda formerna rutinmässigt används som ett absorberande pulver och förtjockningsmedel i kosmetika. Vissa former av kiseldioxid kan förbättra jämn fördelning av pigment i kosmetika och förhindra att de sätter sig i smink, vilket säkerställer en jämn och jämn applicering.
Forskning har visat att nanopartiklar av kiseldioxid kan öka absorptionen av andra ingredienser och fungera som ett effektivt leveranssystem för antioxidanter (som quercetin). Kiseldioxid kan också förbättra den skyddande förmågan hos mineralsolskyddsingrediensen titandioxid.
US Food and Drug Administration tillåter att kiseldioxid tillsätts direkt till livsmedel som ett antiklumpningsmedel, och det har fastställts vara säkert när det används i ett brett spektrum av koncentrationer i kosmetika av den oberoende Cosmetic Ingredient Review Panel. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-silica.html?q=Silica&fdid=ingredients