Salicornia Herbacea extrakt

Saltört
Naturlig och effektiv fuktkräm som jämnar ut huden. Saltört (eller Kveller som det också kallas) är en växt som kan behålla fukt som ingen annan. Det är nästan naturligt hyaluron. Även under de varmaste somrarna kan saltört behålla fukt och mineraler.

Dess vetenskapliga namn är Salicornia Europaea. Man kan nästan höra att den här örten växer vid den salta kusten, och om man äter den kommer man även att få smaka salt och läsk. Förutom den fuktbindande egenskapen innehåller den stora mängder läsk, salter, mineraler, aminosyror och peptider, som när vi gör det till ett extrakt blir en present till torr eller oren hud.

Kombinationen av fukt och bakpulver är fantastisk i kampen mot torr, ärrad eller oren hud. Tillsammans kommer de inte bara att lösa upp döda hudceller, utan också minska inflammation. Den är för stark för rosacea, men bra för akne, pormaskar eller finnar. Senaste vetenskapliga prövningar publicerade den 7 maj 2020 visar att saltörtsextrakt inte bara binder fukt till huden, utan också ökar hudens motståndskraft mot oxidativ stress/cellskador och ökar återuppbyggnaden och regenereringen av hudskador.