Rinus Communis fröolja

Ricinus communis (ricin) fröolja är en vegetabilisk olja som kommer från ricinbönan, som är känd som en rik källa till hudvänliga fettsyror. Det används i hudvårdsformuleringar som ett mjukgörande medel, även om dess unika egenskap är att när det torkar bildar det en fast film som kan ha vattenbindande egenskaper. Det kan också öka absorptionen av andra kosmetiska ingredienser.
Beroende på de andra ingredienserna i kombination med i en formulering, kan Ricinus communis (ricinböna) fröolja ha en lätt klibbig känsla på huden. Det är känt att det förblir flytande vid extremt höga och mycket låga temperaturer.
Ricinus communis (ricinböna) fröolja förknippas sällan med hudkänslighet och har bedömts som säker av expertpanelen för kosmetiska ingrediensgranskningar. Deras rapport från 2007 tittade på produkter för personlig vård som använder upp till 81 % Ricinus communis (ricinböna) fröolja. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-ricinus-communis-castor-seed-oil.html?q=Rinus%20Communis%20Seed%20Oil&fdid=ingredients