Niacinamid

Vitamin B3
Lugnar huden och förhindrar rodnad. Nikotinamid är ett speciellt vattenlösligt B₃-vitamin, nämligen en amid (även kallad niacinamid). Störst halt hittar vi i de äldsta rågsorterna som swedjerråg som har odlats i norr sedan år 0.

B3-vitaminet tolereras av alla hudtyper, och det hjälper exemplet och irriterad hud att kunna tolerera andra hjälpämnen. Den är därför bra för alla hudtyper och speciellt i kampen mot atopisk hud, eksem, rosacea eller perioral dermatit.

Nikotinamid hjälper till att reparera skadat DNA och minskar de immunsuppressiva effekterna av solinducerade UV-strålar – de så kallade oxidativa stressfaktorerna. Sätt på danska hjälper B3 mot nedbrytning av din hud och för tidiga tecken på åldrande som missfärgning och rynkor. Forskning har inte kommit till en fullständig förståelse för hur detta B-vitamin krymper porerna, men det gör det.
Niacinamid - Det är också känt som vitamin B3. Niaciamid främjar cellmetabolism och främjar syntesen av kollagen och keratin. Detta kommer att resultera i ett starkare hårstrå från en hårsäck som skulle vilja öka i produktionen. Detta gör att du upplever starkare hår som till och med blir längre. Fysiskt skadat hår efter värme, kemikalier etc. återställs när niaciamiden binder till även det växta hårstrået. Detta ökar glansen och smidigheten i det enskilda håret.