Hydroxypinacolon retinoat

Vitamin A är en kraftfull antioxidant, och i sin renaste form ser det ut som ett mörkt, gult salt. Det är därför starka A-vitaminprodukter är gulaktiga i färgen, så det är faktiskt lätt för dig att testa dina A-vitaminprodukter hemma.

Eftersom vitamin A är fettlösligt, så är retinoid det också. Det är därför retinoid fungerar så bra i kampen mot pormaskar/pormaskar, som är en och samma sak. Retinoiden kommer att lösa upp blockeringen, varför den även fungerar mot akne. Din vanliga rengöringsmedel med Cleansing Mask gör resten.

En hudcell är omgiven av ett cellmembran, som är gjort av fett, som retinoid kan tränga in i, och det stimulerar därför mer kollagen och nya hudceller. Det är därför hela din huds struktur som förbättras. Detta är en lösning av Hydroxypinacolone Retinoate, som i sin tur är en ester av vitamin A-syra. Det går inte riktigt att jämföra med retinol (vitamin A) då det inte ser ut som det längre. Det fungerar som tretinoin (eller receptbelagd styrka Retin-A), men med liten eller ingen hudirritation. Det är faktiskt inte längre giftigt heller. Både retinol och hydroxypinacolone retinoate är utmärkta ingredienser för huden, men det finns några betydande skillnader som jag väljer utifrån.

Den gamla retinolen måste brytas ner i flera steg för att omvandlas till en retinsyra. Nedbrytningsprocessen orsakar hudirritation och ger oönskade biverkningar även vid små doser. En av de betydande fördelarna som Hydroxypinacolon Retinoate har, jämfört med retinol och andra vitamin A-derivat, är att det inte kräver omvandling till retinsyra. När den appliceras på huden kan den binda direkt till receptorer, vilket har följande effekter: anti-aging (förbättring av uppkomsten av fina linjer och rynkor), minskning av pigmenteringsmärken och fläckar, minskning av talgproduktion, minimering av porer och en förbättring av hudens struktur. Dessutom kan ökad återfuktning och en förbättring av hudens lyster också förväntas.

En sista stor fördel med A retinoid är dess ingrediensstabilitet jämfört med andra former av A-vitaminer. Du får samma 5% i första som i sista droppe. Även om hydroxypinacolone retinoate representerar en ny generation av retinoider, tror jag definitivt att vi kommer att se det användas mer och mer i framtiden.