Hydrolyserade jojobaestrar

Hydrolyserade jojobaestrar är essentiella fettsyror från jojobaväxten, bryts ned av vatten för att bilda ett nytt komplex med egenskaper som skiljer sig från den ursprungliga källan. En analogi till denna process är hur människor smälter mat för att omvandla den till energi.
Jojobaestrar fungerar som mjukgörande medel i kosmetika. Forskning visar att dessa estrar spelar en roll för att hjälpa huden att behålla fukt och förbättra dess barriärfunktion. När pärlformen av denna ingrediens används kan den fungera som en skonsam skrubb för noggrant rengjord hud. Den hydrolyserade formen kan också förbättra den oxidativa stabiliteten hos känsliga antioxidanter.
Vid rumstemperatur är hydrolyserade jojobaestrar en klibbig, trögflytande gel. Den oberoende Cosmetic Ingredient Review Panel har funnit att jojobaolja och dess estrar (inklusive hydrolyserade jojobaestrar) är säkra när de används i kosmetika. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-hydrolyzed-jojoba-esters.html?q=Hydrolyzed%20Jojoba%20Esters&fdid=ingredients