Etylhexyltriazon

Etylhexyltriazon är en syntetisk solskyddsingrediens känd för sin utmärkta förmåga att skydda huden mot UVB-strålar. Det är för närvarande inte godkänt som solskyddsmedel i USA och Kanada, men finns tillgängligt på andra marknader i upp till 5 % koncentration.
Etylhexyltriazon ger maximalt skydd vid 314nm inom UVB-spektrumet. Som sådan måste den kombineras med andra solskyddsmedel för att uppnå optimalt bredspektrumskydd. Det hjälper till att öka fotostabiliteten hos andra UV-filter som avobenzon.
Etylhexyltriazons olöslighet i vatten gör det gynnsamt i vattenbeständiga formuleringar. På baksidan kan det vara svårt att formulera med i vattenbaserade formler; dock har kemister hittat vägar kring detta genom att utveckla unika leveranssystem, inklusive inkapslingsmetoder.
Det bör noteras att forskare påpekar att etylhexyltriazons höga molekylvikt (823,07 g mol−1) begränsar dess penetration. Detta är bra, eftersom du vill att dina solskyddsingredienser ska stanna i de översta lagren av huden där de bäst kan ge en första försvarslinje mot skadliga UV-strålar. Att begränsa penetrationen av UV-filter som detta minskar också risken för att uppleva en sensibiliserad reaktion. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-ethylhexyl-triazone.html?q=Ethylhexyl%20Triazone&fdid=ingredients