Distärkelse fosfat

Destillatfosfat är en naturlig ingrediens som används i kosmetika som ett antiklumpnings- och bindemedel. Detta stärkelsederivat kommer från förestring av livsmedelsstärkelse, inklusive de som härrör från tapioka, ris och majs.

Förutom dess användning i kosmetika är stärkelsefosfat en vanlig livsmedelstillsats som används i produkter som tortillas, torra spannmål och pasta för att lägga till textur och ge kostfiber. US Food and Drug Administration har gett distärkelsefosfat dess allmänt erkända som säker distinktion som en livsmedelstillsats.

Den maximala koncentrationen av användning av stärkelsefosfat i leave-on kosmetika är 7,5 %. I sin råa form är det ett vitt eller nästan vitt pulver eller granulat. Tillsammans med dess primära roll som bindemedel och klumpförebyggande medel, kan denna stärkelse också bidra till att minska en fet eller klibbig känsla som vissa emulsioner har och kan förhindra att vattenlösliga ingredienser i en formel avdunstar för snabbt. https://www.paulaschoice.co.uk/distarch-phosphate/ingredient-distarch-phosphate.html