C12-15 alkylbensoat

C12-15 alkylbensoat används som ett mjukgörande medel (hudmjukgörare, fuktförseglare), texturförstärkare och dispergeringsmedel i kosmetika. Denna vanliga, syntetiska ingrediens är en ester som är löslig i olja och oljeliknande ingredienser och ger produkterna en lättskött, silkeslen, icke-oljig finish.
C12-15 alkylbensoats utmärkta löslighet är en av huvudorsakerna till att det används i så många solskyddsmedel, eftersom det hjälper till att hålla de aktiva ingredienserna jämnt fördelade i formeln. Forskning visar också att det har förmågan att öka SPF för vissa aktiva solskyddsmedel.
En annan fördel med C12-15 alkylbensoat är dess ocklusiva egenskaper, som hjälper huden att behålla fukt under en längre tidsperiod jämfört med vissa andra mjukgörande medel som ger kortare resultat.
Under 2012 bedömde expertpanelen för Cosmetic Ingredient Review C12-15-alkylbensoat som säkert i den rapporterade användningen/maxkoncentrationen vid den tiden (upp till 59 % i leave-on-produkter). https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-c12-15-alkyl-benzoate.html?q=C12-15%20Alkyl%20Benzoat&fdid=ingredients