Bis-etylhexyloxifenol Metoxifenyltriazin

Bis-etylhexyloxifenol metoxifenyltriazin (även känd som Tinosorb S eller Bemotrizinol) är ett syntetiskt UV-filter som ger ett brett spektrum av solskydd på grund av dess förmåga att absorbera UVA- och UVB-strålar. Liksom andra UV-filter fungerar det som en anti-aging ingrediens genom att det hjälper till att avvärja synliga tecken på accelererat hudåldrande som utlöses av solexponering.
Bis-etylhexyloxifenol metoxifenyltriazin är känt för att vara mycket effektivt i låga koncentrationer, vilket är en av anledningarna till att det är ett populärt val när höga SPF-nivåer önskas. Det är också berömt för att ha utmärkt fotostabilitet och är känt för att hjälpa till att förbättra stabiliteten hos andra solskyddsmedel.
Bis-etylhexyloxifenol metoxifenyltriazin tillgängligt i många länder runt om i världen, även om det för närvarande inte finns i USA (detta betyder inte att denna ingrediens inte är säker, utan snarare att den granskas i denna region). Tillåtna koncentrationer varierar från land till land, där 10 % är den högsta tillåtna mängden globalt.
Bis-etylhexyloxifenol metoxifenyltriazin kommer som ett blekgult pulver i sin råmaterialform och är oljelösligt. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-bis-ethylhexyloxyphenol-methoxyphenyl-triazine.html?q=Bis-Ethylhexyloxyphenol%20Methoxyphenyl%20Triazine&fdid=ingredients