Aluminiumoxid

Aluminiumoxid är det vanliga namnet för ingrediensen aluminiumoxid. Det är ett naturligt förekommande mineral som används som slipmedel, förtjockningsmedel och absorberande i kosmetika.
Aluminiumoxid används ibland som en del av en beläggningsblandning för mineral-UV-filter i nanostorlek som titandioxid. Denna beläggning håller de mycket fina kraftpartiklarna från mineralsolskyddet kvar på ytan av huden, eftersom beläggningsmaterialen har en större molekylstorlek. Dessa beläggningsblandningar förbättrar också estetiken och enhetlig applicering av mineraliska solskyddsingredienser.
I hudvårdspreparat används aluminiumoxid i mängder upp till 25 %. Det har fastställts säkert för användning i kosmetika av den oberoende Cosmetic Ingredient Review Panel. Det är också godkänt av US Food and Drug Administration som en färgtillsats för användning i vissa receptfria läkemedel.
Aluminiumoxid i sin naturliga form är ett vitt fast ämne. Det är det tredje hårdaste naturligt förekommande ämnet och är den primära beståndsdelen av rubiner, smaragder och safirer (deras färg bestäms av små föroreningar som finns i tungmetaller). https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-alumina.html?q=Alumina&fdid=ingredients